17. maaliskuuta 2020

MAATYÖT (DAY 1 - 15)

Nyt voidaan oikeasti sanoa, että meidän kodin rakentaminen on virallisesti alkanut! Maatöiden aloitus on ollut yhtäaikaa jännittävää sekä hieman myös pelottavaa; nyt ei enää voida perääntyä, vaan aletaan oikeasti rakentamaan taloa. Varsinaisesti meidän urakka ei ole vielä alkanut, vaan olemme toistaiseksi päässeet seuraamaan sivusta tonttien kaivutöitä. Siinä samalla ollaan vähän valmistauduttu henkisesti ja myös fyysisesti anturavaluihin ja olemme tehneet anturamuotteja puutavarasta. Lammitassuihin tai vastaaviin valmiisiin muotteihin verrattuna kovin tarkkoja laskelmia ei tarvinnut tehdä todetakseen, että puu tulee tässä kohtaa paljon edullisemmaksi.

Mutta ne maatyöt! Ensimmäisenä mainittakoon, että meille on ilmestynyt kymmenen työpäivän aikana aivan uskomattoman upeat kivipengerrykset tontilta esiintulleista luonnonkivistä. En voisi olla iloisempi niistä. Ensimmäinen pengerrys tien reunaan oli jo alusta asti suunnitteilla, mutta toinen pengerrys oli meidän maaurakoitsijamme idea. Huomaa, että hänelle on kehittynyt jo oikein hyvä kyky visioida pihan muotoja. Toinen pengerrys toi pihaan lisää monimuotoisuutta ja se antaa kyllä kivasti mahdollisuuksia istutusten kannalta. Onneksi ihan vielä ei tarvitse päättää istutuksia sen tarkemmin. Mutta istuttipa sitten mitä hyvänsä ja mihin tahanasa, niin vitsit meille tulee hieno piha!

Tässä vähän kuvia maatöiden edistymisestä. Maaurakoitsijana meillä toimii Suomen Pohjatyö Oy, jota voidaan kyllä lämmöllä suositella (ja tämä ei ole maksettu mainos)!








Tällä viikolla maatyöt olisi tarkoitus saada siihen malliin, että rakennusten pohjat ovat valmiina. Sen jälkeen alkaa meidän hommat tosiaan anturamuottien kasaamisella ja anturoiden valulla. Kun siitä ollaan selvitty, alkaa kellarikerroksen harkkojen latominen, jota odotamme kauhunsekaisin tuntein. Instagramista olemme yrittäneet kartoittaa, paljonko yhden asuinkerroksen tekemiseen menee tällaisilta vastaavilta "tee se itse" -miehiltä ja -naisilta. Aika huimaa vaihtelua on ollut edistymisessä. Kokemusta meillä ei tästä hommasta ole, mutta uskotaan siitä selviävämme kunnialla ja aikataulussa pysyen. Kun harkkojen latominen alkaa, meillä on tarkoituksena pitää vähintään talviloman verran vapaata. Katsotaan sitten, kuinka pitkälle ollaan päästy. Onneksi pääsiäislomakin on jo ihan kulman takana. Niin, ja ennen kaikkea kevät!

-Eeva

5 kommenttia:

  1. Siskoni miehensä kanssa rakentavat ensimmäistä taloaan. Olen siellä autellut minkä pystynyt. Heilläkin kun maatyöt alkoivat olivat he hieman jännittyneitä sekä peloissaan, mutta todella innoissaan. https://www.remonttiakaa.fi/rakennusliike-lempaala

    VastaaPoista
  2. Onnea rakennusurakkaan! Meilläkin tytär odottelee juuri, että kuljetuspalvelut tuovat tontille anturamuotit täällä Sipoossa. Maatyöt heillä juuri valmistui. Rakentaminen on kyllä aina sellaista hommaa missä voi tulla mitä vaan vastaan ja aikataulut paukkuu.

    VastaaPoista
  3. Upeisiin maisemiin teidän talo rakentui! Maatöihin liittyen, jouduitteko huolehtimaan urakoitsijan työkoneiden tankkauspalvelusta työmaalla? Ystäväni on aloittamassa rakennusprojektia tontilla. Maatyöt olisi alkamassa ja kaikki olisi otettava huomioon. Ilmeisesti tällaisia yrityksiä on mitkä tarjoavat työmaapalveluita tankkausta ajatellen.

    VastaaPoista
  4. Teidän tontti näyttää kivalta. Meillä alkaa rakentaminen ensi vuonna. Kuljetuspalvelut ja muut aiomme tässä selvitellä jonkun ajan kuluttua. Tontti on jo tiedossa. Kiva, että tuli löytöjä kivipengerrysten suhteen!

    VastaaPoista
  5. Hienolta näyttää tontti, lopputulos varmasti on hyvä! Meidän tutulla myös alkaa maanrakennustyöt pian. Ja eivätkä muuten rakennakkaan kovin kauas, noin 500m meidän tontilta.

    VastaaPoista

Kommentit